29 Kasım 2010 Pazartesi

Ömür törpüsü

Ömür törpüsü diye başlayan yolda yavaş adımlarla devam eden nice yaşları aşan ve bir ömüre binlerce güzellik ve binlerçe hatta milyonlarca kötülüğü sığdırdığımızın farkına varma dan yaşıyoruz. Şu fani dünyada kırdığınız kalplerin haddini , seceresini tutsanız bir boğaz hata bir kaç boğaz köprüsü kadar uzar gider isimleri. İşte böyle olmasına rağmen bilme den veya bilerek işlediğimiz durumları farkına kimi geç kimi erken farkediyoruz.

Diğer bir ömür törpüsü de de iki tarafın bir birini çekmesi olarakta nitelendire biliriz. Bir ömürde kimi yaşantılar , aşklara sebep olur , kimileri ise sevdalara kimide evliliklere , bunları yaşama dan giden yıkıntılar törpülenen kalplerin dayanma gücüne bağlaya biliriz. Ömür boyu yaşanılacak görülecekse o zorlukların aşmak için her törpüde törpülenmeyi göze almak gerekir. Kimi zorluklar anlık sıkıntılara yol açmışta olsa , eninde sonunda sıkıntıların arasında ara mutluluklarda olacak , yaşanacaktır. Zor bir dünyada yaşadığımızın herzaman farkındayız ve bu farkındalık, her ömürde ve her kaderde yaşanmakta. Gelişen ve değişen cağlarda farklılaşsada bu durum. Dünyanın çivisi çıkmış , kimine çile kimine bela yazmış derlerdi büyüklerimiz.

Şu üç günlük dünyada gönül törpüsü , ömür törpüsüdür , her sıkıntıya karşı omuz omuza olunmalı bir ömrün çefası da vefasıda çekilmeye değer olmalıdır.
Sabrı süküt eyleyen gönüllerden olmanız ümidiyle esen kalın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder